הידעתם שבעברית, מיניאטורה מכונה "מזערת"?
הכוונה היא בעיקר לפסלון מוקטן המהווה דגם מוקטן מול מקור, המשמש בעיקר לצורך המחשה חזותית.
משחקי מלחמה שולחניים (WarGames) – הם מושג, תחביב, פן של משחק ששורשיו נעוצים בשלהי המאה ה18.
במשחקי טקטיקה ואסטרטגיה שהומצאו על-ידי קצינים צבאיים, מאז עברו למעלה מ200 שנה, והמשחקים עברו גם למימד האזרחי ובו עברו תהפוכות ושינויים עם התפתחות הטכנולוגיה של הייצור וכניסת מידול ממוחשב.
(פעם היו מפסלים ביד בשעווה ויוצקים מבדיל/עופרת או "מתכת לבנה" שהיא סגסוגת של שניהם, ואילו היום עושים זאת ממתכת ללא עופרת שהיא מתכת רעילה או בהזרקת פלסטיק).
בעבר (לפני כניסת המחשבים ושאר מסכים דיגיטליים לחיינו) היה מאוד מוכר נושא "הרכבת דגמים"- קופסאות שאפשר להרכיב מהם דגמים של מוקטנים של כלי רכב שונים.
היום יש לתחום עשרות חברות שמייצרות כמעט כל סוג של כלי רכב שיש כדגם וכמו כן חברות משחקים שמייצרות מיניאטורות של לוחמים- היסטוריים, בעלי תמה של עולמות פנטזיה וכאילו בעלי חזות עתידנית ואל המיניאטורות האילו מתווספים חוקים, כך שמעבר לבנייה ולצביעה של המודלים מתווסף פן של משחק אסטרטגי- לרוב שחקן מול שחקן.
אז… מה עושים בדיוק בחוג מיניאטורות? (קישור) איך זה ניראה? ואיך מתחילים?
פרט להתנסות במשחקי אסטרטגיה עם מיניאטורות בחוג שלנו, כל משתתף בוחר לעצמו "קיט" התחלתי ממבחר של כ15 קיטים התחלתיים שכוללים בדר"כ 10 מודלים של לוחמים רגליים, דמות מפקד וסוג של כלי רכב מלחמתי.
שלב ראשון- הוא הפרדת החלקים השונים מהקיט.היות והמיניאטורות באות במסגרות פלסטיק בקופסה, יש צורך להפריד את החלקים השונים עם "קאטר" או סכין יפאנית (בעזרת המדריך)
שלב שני – אנו מדביקים את החלקים זה לזה. בדרך- כלל ההוראות מאוד ברורות ולפעמים יש צורך להסתכל בחוברת ההדרכה שמצורפת.
אנו משתמשים בדבק "מהיר", כאשר של חברת "Loctite" מעולה וניתן למצוא ברוב חנויות כלי העבודה או דבק למודלים מפלסטיק שניתן למצוא בחנויות פאזלים ודגמים.
שלב שלישי – לאחר שהמיניאטורות בנויות, אנו צובעים אותם.לאט לאט ובשלבים. אנו צובעים אותם עם צבעי אקריליק מיוחדים למודלים (לא כל צבעי האקריליק מיועדים לכך!) ועם מכחולים קטנים (ממש ממש קטנים!)
בשלב הראשון של הצביעה, אנחנו צובעים את המודל בשכבת הבסיס (Base coat)
בשלב השני של הצביעה- מתחילים לעבור על הפרטים הנוספים
ושכבות נוספות (Layering & fine details)
ולבסוף כל יחידת הלוחמים המיניאטוריים שלנו מוכנה לקרב!
או אז, אנחנו מוכנים לשלב הבא, שהוא משחק!
כמובן, שחלק גדול מהתחביב זה איסוף, בניה וצביעה והכוח שלנו הוא כוח התחלתי שלאט לאט ילך ויגדל.
בחוג המיניאטורות שלנו, בין השלבים השונים- יוקדשו שיעורים ללימוד שיטת המשחק במודלים, כך שכאשר תהליך הבניה והצביעה הארוכים יסתיימו (וכדי שלא ישעמם) אפשר יהיה להתחיל להתמודד מול שחקנים אחרים.
הנכם מוזמנים לבקר בקבוצת "קהילת המיניאטורות הישראלית" בפייסבוק, שעמרי אדמין ושחקן וותיק בה.
מוזמנים להיכנס לראות את גלריית התמונות מחוגים ואירועים שונים שלנו שקשורים למיניאטורות: